Wolters Housing gebruikt cookies om de website naar behoren te laten werken, om functies voor social media te bieden en om onze website te analyseren (anoniem). U gaat akkoord met onze cookies als u onze website blijft gebruiken.

Nieuws

HOE WERKT EEN HUISVESTINGSVERGUNNING

Huurprijs tussen € 737,14 en € 951,19 per maand. Of woningen met 185 punten of minder met een huurprijs boven € 737,14:

 • U bent 18 jaar of ouder.
 • U en de leden van uw huishouden hebben de Nederlandse nationaliteit of een geldige verblijfstitel.
 • Woont u alleen? Dan is uw belastbaar jaarinkomen minder dan € 58.583 per jaar (bedrag vanaf 1 januari 2020).
 • Bestaat uw huishouden uit 2 of meer personen? Dan is het belastbaar jaarinkomen minder dan € 68.583 per jaar (bedrag vanaf 1 januari 2020).

Nodig bij de aanvraag

Voor het aanvragen van een huisvestingsvergunning heeft u een aantal documenten nodig. Welke dat zijn, hangt af van uw persoonlijke situatie:

 • Een bewijs van inkomen:

  • Een recent bewijs van het inkomen van uzelf en (indien aanwezig) de andere leden van uw huishouden. Recent wil zeggen: van de afgelopen 3 maanden. Dit is bijvoorbeeld de salarisstrook van uw werkgever of het maandoverzicht van uw uitkering of pensioen.
  • Komt u uit het buitenland en heeft u nog niet gewerkt in Nederland? Dan heeft u een kopie nodig van een werkovereenkomst of een werkgeversverklaring met uw inkomen erop.
  • Bent u zelfstandig ondernemer? Dan heeft u een verklaring nodig van uw boekhouder of accountant. Hierin moet uw huidige belastbaar jaarinkomen staan en de jaarrekening van het lopende jaar. Ook stuurt u een uittreksel mee van de Kamer van Koophandel over uw onderneming. Bent u in de afgelopen 3 maanden een onderneming begonnen? Dan is alleen een uittreksel voldoende.
 • Een kopie van het huurcontract, ondertekend door de huurder en verhuurder. Of schriftelijke toestemming van de verhuurder dat u in de woning gaat wonen. Gaat u in de woning wonen, maar staat er een andere naam op het huurcontract (bijvoorbeeld van uw werkgever of ouders)? Geef dan bij de aanvraag een korte toelichting waarom het contract niet op uw naam staat. Voeg uw toelichting toe aan de verklaring van de verhuurder.

U heeft een andere nationaliteit

Heeft u een niet-Nederlandse nationaliteit? Dan moet u bij de aanvraag een geldig verblijfsdocument toevoegen.

Heeft u de EU-nationaliteit en staat u niet als bewoner in Nederland ingeschreven? Dan moet u bij de aanvraag een kopie van uw legitimatiebewijs toevoegen.

U bent student

Bent u student en heeft u geen inkomsten uit werk of uitkering? Stuur dan een kopie van uw inschrijving als voltijdstudent mee.

U bent gescheiden

Is de huurprijs € 737,14 of minder per maand, bent u gescheiden en heeft u minderjarige kinderen? Dan heeft u ook een kopie van de voorlopige voorziening of een ander rechtsgeldig document nodig waaruit blijkt hoe de voogdij of het gezag over de kinderen geregeld is. Ook moet daarin hun huidige verblijfplaats staan.

https://www.denhaag.nl/nl/vergunningen-en-ontheffingen/woonvergunningen/huisvestingsvergunning-aanvragen.htm

van

Goedenavond 👋

Benieuwd naar de waarde van uw huis?

U weet het al binnen 1 minuut. Laten we beginnen!

Wat is de reden van uw aanvraag?
Ik wil graag...

Er zijn meerdere antwoorden mogelijk.

Wanneer wilt u verhuizen?

We zijn er bijna 🎉

Om het rapport op te maken hebben we een aantal gegevens nodig

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms

Uw woningwaarde wordt berekend... 🚀

loading

Bedankt %name%! De woningwaarde van %address% is berekend 🥳

Check uw mail voor het rapport!

success
Wat is mijn huis waard?