Wolters Housing gebruikt cookies om de website naar behoren te laten werken, om functies voor social media te bieden en om onze website te analyseren (anoniem). U gaat akkoord met onze cookies als u onze website blijft gebruiken.

Zelfstandige huurwoningen zijn gebonden aan het beleidsboek waarderingsstelsel zelfstandige woonruimte. Bij het niet behalen van het maximaal aantal punten, is de huurwoning gebonden aan een maximale wettelijke huurprijs. Haalt jouw huurwoning de vrije sector?

Kwaliteit & ervaring in een puntentelling van een zelfstandige huurwoning

Een puntentelling van een zelfstandige huurwoning wordt door ons zeer nauwkeurig opgesteld: een kleine afwijking kan het verschil maken tussen een huurwoning in de gereguleerde huur & een huurwoning in de vrije sector.

Dankzij onze ervaring weten wij precies hoe de huurcommissie situaties binnen de woning interpreteert: een betrouwbare inschatting gegarandeerd. Ook voor passende verbeteradviezen om zelfstandige huurwoningen in de vrije sector te krijgen.

Puntentelling na aankoop beleggingspand of tijdens een zittende huurder

Het is natuurlijk ideaal om een puntentelling uit te voeren voordat de huurwoning (opnieuw) verhuurd en/of verbouwd wordt. Op dat moment kan er namelijk nog gestuurd worden in de verbouwing en kan voor de aanvang van de nieuwe huurperiode het aantal waarderingspunten op orde zijn.

Uiteraard is het ook mogelijk om een puntentelling uit te voeren op moment dat er nog een huurder in de zelfstandige huurwoning aanwezig is.

 

Puntentelling zelfstandige huurwoning gecombineerd met energielabel

Het energielabel  weegt zwaar mee in de wettelijke maximale huurprijs. Bij de opmaak van een puntentelling dient u een energielabel aanwezig te zijn voor te worden aangevraagd.

Het woning waarderingsstelsel (WWS) ook wel bekend als het puntensysteem bepaalt de maximale kale huurprijs van een huurwoning, hoe meer punten een woning heeft. Hoe hoger de kale huurprijs mag zijn.

Een woning die in 2023 conform het puntensysteem boven de   € 808,06 (136 punten vanaf 1 jui 2023) uitkomt valt in de vrije sector, dit wordt een geliberaliseerde woning genoemd. Voor geliberaliseerde woningen mag u zelf de huurprijs bepalen. Daarnaast maakt de Huurcommissie er ook gebruik van bij geschillen tussen huurder en verhuurder over de huurprijs. Let dus goed op de huurprijs want het woningwaarderingsstelsel geldt niet voor huurwoningen in de vrije sector.

Kosten puntentelling

  • Kosten puntentelling tot 100m2 € 100,00 (excl. BTW)
  • Kosten puntentelling tot 100m2 t/m 250m € 150,00 (excl. BTW) 

Meer weten?

Indien u interesse heeft in onze diensten, of u wenst gewoon eens van gedachten wilt wisselen, neemt u dan gerust contact op met ons kantoor.

Wolters Housing "Woon Professionals". Bel nu 070-3615080 of mail info@woltershousing.nl voor gratis informatie.

Uw bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms
×

WAT IS MIJN HUIS WAARD?

Ontvang binnen 5 minuten de geschatte waarde van uw woning

Bereken het nu