Wolters Housing gebruikt cookies om de website naar behoren te laten werken, om functies voor social media te bieden en om onze website te analyseren (anoniem). U gaat akkoord met onze cookies als u onze website blijft gebruiken.

Het woningwaarderingsstelsel (WWS), ook wel bekend als het puntensysteem, is een systeem om de maximale huurprijs vast te stellen voor een sociale huurwoning. Hoe meer punten een woning waard is, hoe hoger de huur mag zijn.

Ook wordt het WWS gebruikt om te bepalen of een woning in de vrije sector valt. Woningen in de vrije sector zijn niet gebonden aan punten en maximale huurprijzen.

Wanneer er geschillen zijn tussen huurders en verhuurders over de huurprijs, dan toetst de Huurcommissie aan de hand van het woningwaarderingsstelsel of het gevraagde bedrag redelijk is.

Drie verschillende puntensystemen
Het Woningwaarderingsstelsel heeft drie verschillende puntensystemen, namelijk voor:

  • Zelfstandige woonruimte
  • Onzelfstandige woonruimte (kamers)
  • woonwagens en standplaatsen

Zo werkt het puntensysteem

Aan de hand van het WWS kunnen verhuurders punten toekennen aan de kwaliteit van een woning. Het aantal punten dat een woning volgens het WWS oplevert, is gekoppeld aan een maximale huurprijs die je voor een sociale huurwoning mag vragen. Het systeem berekent de punten onder andere op basis van:

  • woonoppervlakte
  • aantal verwarmde ruimtes
  • aanwezige voorzieningen (keuken, badkamer etc.) en de afwerking hiervan
  • aanwezigheid van een buitenruimte
  • energiezuinigheid van de woning
  • WOZ-waarde

De punten die de verschillende onderdelen opleveren en de daarbij horende huurprijzen zijn vastgelegd in tabellen. Deze zijn te vinden zijn op de website van de Rijksoverheid. Is de huurprijs hoger dan in de tabellen is vastgelegd, dan is de huurprijs onredelijk en kan een huurder van een sociale huurwoning huurverlaging afdwingen via de Huurcommissie.

Huurprijscheck

Wij kunnen voor u de huurprijscheck doen. Hiermee kun wij voor u uitrekenen wat het precieze puntenaantal van een sociale huurwoning of kamer is. Omdat sommige dingen aan een woning kunnen veranderen, zoals de hoogte van de WOZ-waarde, kan het puntenaantal en daarmee de maximale huurprijs ieder jaar anders zijn.

Meer weten?

Indien u interesse heeft in onze diensten, of u wenst gewoon eens van gedachten wilt wisselen, neemt u dan gerust contact op met ons kantoor.

Wolters Housing "Woon Professionals". Bel nu 070-3615080 of mail info@woltershousing.nl voor gratis informatie.

Uw bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Sorry, we kunnen helaas niet met zekerheid vaststellen of u een mens of een geautomatiseerde bot/spammer bent. Hierdoor kunnen we het formulier dat u heeft ingevuld niet verzenden. Probeer het opnieuw of neem direct contact op met de makelaar via e-mail.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms
van

Goedenavond 👋

Benieuwd naar de waarde van uw huis?

U weet het al binnen 1 minuut. Laten we beginnen!

Wat is de reden van uw aanvraag?
Ik wil graag...

Er zijn meerdere antwoorden mogelijk.

Wanneer wilt u verhuizen?

We zijn er bijna 🎉

Om het rapport op te maken hebben we een aantal gegevens nodig

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms

Uw woningwaarde wordt berekend... 🚀

loading

Bedankt %name%! De woningwaarde van %address% is berekend 🥳

Check uw mail voor het rapport!

success
Wat is mijn huis waard?