Nieuws

Vacature parttime administratief medewerker / telefoniste

Wolters Housing is op zoek naar een partime administratief medewerker / telefoniste die van aanpakken houdt. Iemand die het reilen en zeilen op ons kantoor in Den Haag ondersteunt. Iemand die representatief is, klanten correct te woord staat en verder helpt. Iemand die de processen afhandelt en administratief sterk en nauwkeurig is.

In deze functie is veel mogelijk. Uiteraard wordt je in het begin begeleid, maar hoe meer verantwoordelijkheid jij op je neemt (en laat zien deze aan te kunnen), hoe meer ruimte je zult krijgen. Je krijgt de kansen die je zelf creëert. Initiatief en verantwoordelijkheid zijn dus onlosmakelijk met deze functie verbonden.

Wat wij bieden: Om te beginnen bieden we een contract voor een half jaar voor 3 dagen per week, salaris in overleg en afhankelijk van ervaring. Wij bieden een informele en uitdagende werkomgeving in een hecht team met veel vrijheid. Als de klik er is willen we graag in gesprek over een contractverlenging.

Ons bedrijf is naast het  aan- en verkopen en beheren van woningen ook zeer actief op het gebied van verhuur en aanhuur van woningen, kamers, appartementen, villa’s etc binnen de bestaande bouw alsmede binnen de nieuwbouwsector.

Ben jij commercieel, stressbestendig, representatief, gemotiveerd en beheers je de Nederlandse en Engelse taal reageer dan snel !!! 

Wij stellen hoge eisen aan klantvriendelijkheid en kwaliteit. Wij hebben geen 'nine to five' mentaliteit, maar wel fantastische medewerkers die begrijpen welke eisen moderne consumenten stellen! Dat is de basis van ons succes.

 

TAKEN EN VERANTWOORDELIJKHEDEN


- Correspondentie;

- Agenda beheer;

- Beantwoorden van alle binnenkomende verzoeken aangaande het verhuurproces en verstrek je informatie aan de balie en telefoon;

- Bemiddelen in woonruimte staan centraal in deze afwisselende functie;

- Jij bent de spil tussen de woningzoekende en de particuliere verhuurder;

- Jij bent ervan overtuigd dat er voor iedereen een droom woning bestaat, daar handel je ook naar en stopt pas als jij de doel hebt bereikt;

- Ontvangst bezoekers op de vestiging;

- Het (voorbereiden van) bezichtigingen van de woningen, samen met de potentiële huurder;

- Bijhouden van het actuele huuraanbod in de database van diverse sites;

- Opstellen van wervingsteksten ten behoeve van advertenties;

- Overige administratieve taken.

 

PROFIEL KANDIDAAT


  • Wij zijn op zoek naar een vrolijke en zelfstandige collega met MBO werk- en denkniveau en met interesse in de makelaardij. Kennis en/of ervaring in de makelaardij is niet noodzakelijk. Een dienstverlenende instelling, pro-activiteit, initiatief en flexibiliteit zijn erg belangrijk. Evenals goede contactuele vaardigheden en enthousiasme. We zoeken iemand die representatief is en zeker geen 9-tot-5 mentaliteit heeft.

REAGEREN !


Reageer via mail: natascha@woltershousing.nl

 

Wolters Housing

Dr. Lelykade 249

2563 JZ  DEN HAAG

Tel: 070-3615080

www.woltershousing.nl