Wolters Housing gebruikt cookies om de website naar behoren te laten werken, om functies voor social media te bieden en om onze website te analyseren (anoniem). U gaat akkoord met onze cookies als u onze website blijft gebruiken.

Nieuws

De nieuwe liberalisatiegrens 2021

De bedragen van de inkomens- en huurgrenzen huurtoeslag voor het jaar 2021 zijn bekend. Ieder jaar worden deze bedragen geïndexeerd. Zo kan het recht op huurtoeslag en de hoogte daarvan worden vastgesteld. Conform de Wet op de huurtoeslag zijn ook de inkomensgrenzen voor het passend toewijzen geïndexeerd. De bedragen zijn in de Staatscourant gepubliceerd.

Maximum huurgrens

De huurtoeslag kent twee maximale huurgrenzen: een algemene en een lagere voor jongeren onder de 23 jaar. Voor de huurtoeslag geldt de rekenhuur. Dit is de huurprijs plus een aantal servicekosten. Als de rekenhuur hoger is dan de maximum huurgrens, is er in principe geen recht op huurtoeslag. Het recht op huurtoeslag vervalt niet altijd bij overschrijding van de maximale huurgrens. Dit is bijvoorbeeld niet het geval als iemand in de maand vóór de overschrijding al voor dezelfde woning huurtoeslag heeft ontvangen. Huurtoeslag wordt dan verstrekt tot aan de maximale huurgrens.

De algemene maximale huurgrens huurtoeslag bedraagt voor 2021 € 752,33. Dit is ook de liberalisatiegrens voor 2021.

×

WAT IS MIJN HUIS WAARD?

Vraag een gratis waardebepaling aan.

Meer informatie